Hur du blir fri från stress

Kan vi få saker gjorda utan stress? Hur blir vi fria från kronisk stress? De tre principerna – 3P öppen grupp söndagen den 13 april kl. 15:15-17:00, Sickla strand 29, Nacka. Kvällens tema: stress och effektivitet Denna kväll delar vi med oss av hur vår förståelse av de tre principerna har fördjupats och hur det hjälpt […]

Written By Peter

On 2014-04-06
"

Read more

Your content 1 goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

Kan vi få saker gjorda utan stress? Hur blir vi fria från kronisk stress?

De tre principerna – 3P öppen grupp söndagen den 13 april kl. 15:15-17:00, Sickla strand 29, Nacka.

Kvällens tema: stress och effektivitet

Denna kväll delar vi med oss av hur vår förståelse av de tre principerna har fördjupats och hur det hjälpt oss att bli mer effektiva utan stress.

Det är inte så att jag aldrig blir stressad mer. Det är snarare så att jag blir fri från stress snabbare. Det enda som behövs är att jag inser att det är pga att jag tänker som jag har upplevelser, inklusive upplevelsen av att vara stressad (det är bara en upplevelse sprcis som vilken som helst)

Jag hade precis nu denna upplevelse: jag känner mig stressad på grund av ett visst arbete jag ”måste” göra och samtidigt verkar det för svårt, för ont om tid, för jobbigt mm. Jag har ingen kraft, lust eller inspiration att göra det. Jag har ”writer’s block”. Ju mer tiden går desto mer stressad och pressad känner jag mig. Plötsligt slår det mig – denna upplevelse kanske kommer från mina tankar. Även om det inte verkar så just nu. Om det nu är så, så kommer dessa tankar också att förändras, precis som alla tankar gör. Och då kommer även min upplevelse att förändras. När jag förstår detta så slutar jag ta situationen och mig själv så allvarligt. Jag vet att det bara är tankar och att det kommer en ny tanke för eller senare. För det handlar bara om mina tankar, inte om ”verkligheten”. Hur jag känner mig och ser på saker just nu blir inte så viktigt längre. Jag kan ta det hela med en klackspark. Och hur kan jag fortsätta att vara blockerad då? Ett ”utrymme” inom mig finns nu för nya tankar att komma. Då, plötsligt ur ingenting stiger en inspiration och glädje och frihet. Då kastar jag mig spontant in i aktivitet igen, glädjefyllt. Visst, jag kan ”fastna” i mina tankar igen, när jag glömmer bort att de bara är tankar. Men för varje gång är det lättare att komma tillbaka till insikt.

Den öppna gruppen ämnar fördjupa din förståelse av hur vi fungerar som människor genom att förstå de inre principer eller ”naturlagar” som skapar vår upplevelse i varje stund. Detta leder till ökat välbefinnande och psykologisk hälsa som i sin tur leder till bättre funktion i samhället. Detta är verkligen beprövat och baserat på sunt förnuft. Förståelsen av de tre principerna har applicerats och hjälpt människor även i de mest extrema situationer: drogberoende, kriminalitet, fängelsevård, allvarlig sjukdom mm.

Åker du lokaltrafik, tar du buss 401, 403 eller 71 från Slussen. Efter ca 10 minuter, stiger du av vid hållplats Sickla allé. Titta på kartan för att se hur du går från hållplatsen till lokalen (sätt på satellit-vyn så ser du exakt var porten är):

Adress: Sickla strand 29, Nacka.

Visa Sicklahus samlingslokal, Sickla strand 29 på en större karta
http://goo.gl/maps/Z7kUn
eller
http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?var=Sickla+strand+13134+Nacka
40 kr för té och lokalhyra.

Du kan nå oss på [email protected] eller 073-7259926.
Share

Ny kurs: Easy Habits

Ny kurs: Easy Habits

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut...

Upplev kontinuerlig förbättring