Föredrag om De Tre Principerna

DE TRE PRINCIPERNA – PETER OCH LANA KARLÉN
– lev ett rikare liv på alla nivåer
FÖREDRAG Onsdag 12 oktober, kl. 18.45
Lokal: Kammakargatan 56 Inträde: 200:-
OBS! Peter talar svenska och Lana lätt engelska på föredraget.

I formuläret nedan kan du fylla i eventuella frågor du vill att vi ska ta upp på föredraget. Längre ner på sidan kan du lyssna på grundaren av De Tre Principerna samt en intervju med oss om relationer och 3P.

[caldera_form id=”CF57ea7624977af”]

Olika tekniker

Jag har spenderat större delen av mitt liv åt att försöka nå inre harmoni, lugn, frihet. Jag har provat det mesta, bl a 5 år på ett 24-timmar-om-dygnet-program på meditationskloster. Jag upplevde temporärt frid tack vare isolering, eller var det mer som att vara bortdomnad? Innerst inne kände jag att jag började tappa kontakten med livet, så till slut var jag bara tvungen att lämna denna skyddade tillvaro och ge mig ut. Men vad hände när jag kom ut i det “verkliga” livet igen? Stress, konflikt, … och jag befann mig ofta i en storm av problematiska känslor, sådant som de flesta människor brottas med. Vad hände med de 13 åren jag mediterat?

Ännu mer metoder, tekniker: ta bort blockeringar, jobba med trauman, förändra “beliefs”, energipsykologi, knackning, få energin att flöda. Visst, allt detta hjälper till viss grad, men det fungerar bara så länge jag gör teknikerna. Jag kunde inte sluta göra tekniker. Jag var en självhjälpsnarkoman!

Att använda tekniker för att komma ur rädsla och ångest kan leda till mer stress, mer inre kamp som aldrig tar slut. Det kan kännas som att kontinuerligt skjuta en enorm stenbumling framför sig i uppförsbacke. När jag nyligen upptäckte de tre principerna vändes allt upp och ner. Jag blev förbluffad över hur enkelt, lätt och avslappnande det kan vara att utvecklas och växa inifrån, och njuta av livet.

En “bättre” väg?

De tre principerna är annorlunda. Inga tekniker, ingenting att göra. Bara en förståelse som helat tiden växer djupare. Och förståelsen leder till en känsla bortom intellekt och förstånd, en naturlig inre stillhet och tacksamhet som du alltid har tillgång till.

Genom de tre principerna kan vi förstå hur vår livsupplevelse kontinuerligt skapas, inifrån och ut. De tre principerna är tre “naturlagar”  för hur livet fungerar:

 1. Vi är vid liv
 2. Vi tänker
 3. Vi är medvetna

För att vi ska uppleva något så måste vi vara vid liv, ha en viss tankeverksamhet (mental aktivitet) och en viss nivå av medvetenhet. Vi kan se de tre principerna som tre funktioner som hela tiden samverkar och ger oss vår upplevelse av livet. Detta ger oss information om hur systemet egentligen fungerar; en ny förståelse för hur vi skapar vår upplevelse av vår omvärld sekund för sekund, minut för minut, vid varje givet tillfälle. Denna kunskap kan hjälpa oss att intuitivt förstå livet och oss själva. Och när vi förstår hur vi kontinuerligt skapar vår livsupplevelse på detta sätt så kan vi:

 • se på oss själva och andra med större medkänsla
 • uppleva mindre stress och mer inre frid
 • ta bättre beslut lättare
 • bli naturligt tacksamma
 • lättare få kreativa idéer och lösningar
 • ha bättre relationer
 • bli mer produktiva
 • bli friskare

och som ett resultat av detta leva ett rikare liv på alla nivåer.

[custom-facebook-feed]